28 May 2006

Indien-resan (3)

Välkommen tillbaka! Jo, jag har haft en svacka med uppdateringen här... men det varnade jag ju för redan från början. Hehe.

Okej, vi fortsätter Indien-resan. I förra posten hade vi påbörjat vår orienteringspromenad. Under den fick jag syn på denna skylt vilken fick mig att undra om skyltmakaren var färgblind.



De breda gatorna var en pärs att ta sig över. Inte nog att man glömde bort att det var vänstertrafik, man fick hjärtklappning när man var halvvägs över den 4-filiga gatan och de började gasa på efter att trafikljuset slagit om till grönt.


Vi kom till slut fram till kusten och havet. Indiska oceanen. Eller Bengaliska viken som den östra sidan om Indien heter. Vi glömde att fråga vad anledningen till nedanstående skylt med badförbud var.


Denna fantastiska arkitektoniska skulptur är en entréportal till en slags park/trädgråd som sträcker sig från den hektiska bilvägen ned till stranden.


En byst prydde parkens mittdel. Minns inte i nuläget vem denna man kan ha varit.


Denna futuristiska skapelse avslutade parken ned mot stranden. Mäktig känsla att stå inne i den. Antar att hela parken syftar till andlighet. Dessutom kom det fram två unga killar som frågade om Johan kunde ta en bild med dem och oss. Javisst tänkte vi. Men av någon anledning behövde inte jag vara med på bilden. Bara Kristina och Therese...


Trodde att det hamnat skräp på linsen. Men klicka på bilden så ser ni att jag lyckades(?) fånga ett turturduvepar i flykten!


Den här killen drog på sig skon igen tror jag. Men det ser rätt kul ut så här taget ur sitt sammanhang. Kanske är det en andlig rörelse. :)


Här ser man tydligare proportionerna och storleken på monumentet i fårhållande till oss små människor här på jorden.



På väg tillbaka mot gatan och utgånge igen. Där ser ni entréportalen som inledde denna parkbildsserie. I bakgrunden någon form av tempel i ombyggnation.


Ut i den berömda trafiken igen. Den här killen hade vett att skydda huvudet med hjä... en ansiktskärm.


Nästa stopp blev en "mall". Ett stort shoppingcenter i flera våningar. Det var skönt att komma in i ett luftkonditionerat utrymme också, en svalkande befrielse från den stekande 39°-iga solen.


Taket på shoppinggallerigan! Fantastiskt.


Efter den arbetssamma promenaden och påfrestande shoppingen drog vi oss tillbaka till hotellet. Jag och Johan hade poolen som utsikt från vårt fönster. Men om jag minns rätt så badade vi inte i den förrän två dagar senare. Anledningen var att vi nog var hungriga och sen lockade sömnen mer än poolen.



Fortsättning följer. Nästa dag: Besöket hos Telic.